Revista 100% SPORT nr. 19 | Mai 2018

9.99 lei

Cover story – Cosmin Contra

SKU: 18005 Categorie: Etichete: , ,

Descriere

Al 19-lea număr al revistei 100% Sport, 71, dacă includem și IlfovSport, a apărut marți, 2 mai, la toate chioșcurile de presă din țară. La Inmedio, revista va intra în chioșcuri de vineri, 4 mai.

Cei care nu știu află acum. Revista 100% Sport a luat naștere la o discuție amicală, în urmă cu exact 6 ani, la 2 mai 2012. A fost la început IlfovSport, cu primul număr avându-l pe copertă pe Laurențiu Reghecampf, pentru performanța incredibilă din returul 2011-2012 cu Concordia Chiajna, care i-a adus imediat transferul la Steaua, iar astăzi ne mândrim cu 100% Sport, care acoperă toată România.

În noul număr al revistei, cover story este selecționerul României. Pe Cosmin Contra îl găsești rar în țară, deoarece locuiește în Spania, împreună cu familia, așa că am reușit să-l prindem la Federație, exact când a venit acasă. Au trecut 17 ani de la golul marcat în poarta Sloveniei, ultima dată când România a fost atât de aproape de Cupa Mondială, de unde lipsim de 20 de ani. “Astăzi nu mă mai deranjează nimic. Mulți spun că în dreptul meu e doar noroc. Că am început la juniorii lui Getafe, la grupa de 17-18 ani, și i-am salvat de la retrogradare, după ce am dat afară cei mai buni 5 fotbaliști, cică noroc. Că am câștigat Cupa României cu Petrolul, noroc, că am salvat Getafe în Primera, noroc. La Dinamo am luat Cupa Ligii și ne-am luptat pentru titlu, iar noroc. Oare chiar așa de noroc să fiu? La fotbal nu mă pricep, așa e?”, ne-a povestit Cosmin Contra. Întregul interviu și povestea lui Cosmin Contra, în cele 8 pagini dedicate selecționerului în numărul 19 al 100% Sport.

Ce mai citim în noul număr:

VIITORUL ALB-VIOLET. Ce îi deosebește pe juniorii născuți în anul 2003 ai Politehnicii Timișoara din B, de restul tinerilor de perspectivă, e mediul în care au crescut.

DOBROGEANUL ALERGĂTOR. Mare amator de ultramaratoane, constănţeanul Bogdan Ofiţeru s-a calificat la Campionatul European de 24 de ore în alergare şi visează să doboare recordul mondial

SPORT ÎN COMĂ. În acest an, CSU Politehnica a retras din campionat echipele de rugby şi handbal, după ce în vară s-a întâmplat acelaşi lucru cu formaţiile feminine de baschet şi fotbal. Echipele de fotbal şi futsal ale CSM Politehnica şi cea de baschet a CSU Politehnica sunt şi ele pe buza prăpastiei.  Cum s-a ajuns la acest dezastru aflați din paginile revistei noastre.

ȘLEFUITOR DE TALENTE. Marșăluitoarea Claudia Ștef (40 ani) a renunțat la viața de sportiv și s-a dedicat în totalitate meseriei de antrenor. Ea își potolește setea de atletism prin copiii pe care îi pregătește atât pentru competițiile sportive, cât și pentru viață.

RECORD. Biljana Pešović este cea mai bună marcatoare străină din istoria LNBF. Doar în ultimii trei ani, sârboaica a marcat peste 1.000 de puncte pentru Olimpia CSU Braşov.

ISTORIA WORLD CUP. Știați că prima mascotă la un World Cup a apărut abia în 1966, Willie the lion? De fapt, felinele au fost preferatele organizatorilor până în prezent

DIASPORA SPORTIVĂ, EP 8. Compatrioții noștri n-au avut probleme în a se adapta într-o zonă a continentului socotită a fi „rece” nu numai din cauza climei, ci și a raporturilor umane. Majoritatea s-au implicat în gimnastică, însă unii și-au încercat norocul în sporturi de echipă precum fotbalul și  rugby-ul.

ATLETISM. Ajunse la ediția cu numărul 63, Campionatele Internaționale ale României se vor disputa pe Cluj Arena, în 2 și 3 iunie.

REPLAY – ACUM 30  DE ANI. Ce făceați în mai 1988? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

LECȚIA DE SPORT. Componentă a naționalei, Daiana Mureșan (27 de ani) a devenit prima voleibalistă din România care joacă în campionatul din Indonezia.

DE VORBĂ CU DAN PIȚA. Dan Pița este unul dintre regizorii de frunte din istoria filmului românesc,  dimensiunea valorică a operei sale cinematografice depășind granițele țării, fiind recompensată cu premii internaționale. I s-au dedicat și cărți. Însă nicăieri, până acum, nu i s-a descoperit latura sportivă, aceasta fiind intuită, probabil, din câteva creații de-ale sale.

LIBRĂRIA 100% SPORT. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

NOI NU I-AM UITAT. Dănuț Bica are o poveste de film, a făcut închisoare, iar acum speră să își găsească un loc în lumea fotbalului.

PORTRET. Cine este de fapt Camora? Cum a ajuns în România? De ce a venit la CFR Cluj? Ce planuri are? Răspunsurile pentru toate aceste întrebări le aflăm chiar de la Mário Jorge Malico Paulino, numele său real.

BEST ELEVEN. Edi Iordănescu și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul antrenor al Astrei  a ales echipa favorită.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 19 | Mai 2018”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *