Descriere
De marți, 2 octombrie, revista 100% Sport este la toate chioșcurile de ziare, așa cum ne-am obișnuit cititorii fideli de 76 de luni. Este adevărat, am ajuns la numărul 24 al 100% Sport, continuatoarea revistei IlfovSport. Chiar dacă este oficial toamnă, noi nu vom începe procesul de hibernare, nici cel de strângere a proviziilor, doar încercăm să vă oferim cele mai interesante reportaje din lumea sportului românesc și nu numai.
Cover story-ul numărului 24 este Roxana Mărăcineanu. Roxana era un nume cunoscut doar de presa sportivă și de practicanții înotului de performanță, în special de Diana Mocanu, campioana olimpică la 200 de metri spate, la Sydney. În acea cursă, Diana Mocanu, la doar 16 ani obținea titlul olimpic, iar Roxana Mărăcineanu, reprezentând Franța, încheia pe locul secund. Să ne amintim că tot Diana Mocanu luase aurul olimpic și în proba de 100 de metri spate, cu câteva zile înainte. Toate acestea se întâmplau în urmă cu exact 18 ani.
Cu doi ani înainte, devenise prima franţuzoaică ce cucerea titlul de campioană a lumii la nataţie, câştigând aceeaşi probă la campionatul de la Perth. În 1999 obţinuse titlul european cu ocazia campionatului european.
După ce a încheiat cariera sportivă în 2004, a devenit consultantă pentru Europe 1 şi France Télévisions. Proaspătul ministru al Sportului din Franța nu este la prima experiență în politică. Înscrisă pe o listă afiliată Partidului Socialist, a fost aleasă consilier regional în Île-de-France în 2010. În paginile ziarului Le Parisien, ea explica în 2010: “Am primit deja numeroase solicitări pe tot parcursul carierei mele, mai ales din partea dreptei, de altminteri. Am refuzat mereu. Nu doream să fiu o mascotă care să fie scoasă în faţă. Este extrem de dezagreabil”.
În legătură cu angajamentul său faţă de stânga, ea adăuga: “Din România am ajuns în Franţa la 9 ani. Statul ne-a ajutat, ne-a primit, nu ne-a trimis înapoi într-un charter. Am dublă cetăţenie şi încă sunt cu inima împărţită. Când văd ce face dreapta, mă simt întărită în decizia mea”. Cum a ajuns ministru Roxana Mărăcinean, aflați dintr-un reportaj al revistei noastre.
Ce mai puteți citi în noul număr 100% Sport
Velcea, familia fotbalului. Andreea și Valentin jr., cei doi copii ai fostului antrenor al Politehnicii Timișoara, bat la porțile marii performanțe.
Femeia din ring, cu gândul la Tokyo. Boxul românesc este mai bogat de circa 16 ani cu un nume din regiunea Olteniei. Eugenia provine dintr-o familie normală, din Sadova (Dolj) și a ajuns întâmplător într-o sală de box, dar nu a glumit niciodată când a urcat în ring.
Speranța ciclismului românesc. Un constănțean este marea speranță a ciclismului românesc, impresionând la debutul său pe plan internațional.
Campionatul European de Raliuri, în Copou? Organizatorii „Cotnari Rally Iași Centenar” vor să organizeze la Iași o etapă din Campionatul European de Raliuri. Ieșenii au câștigat titlul de cel mai bun raliu din România patru ani la rând.
Cum să lași fotbalul pentru poker. La doar 29 de ani a abandonat total fotbalul şi s-a apucat serios de poker! Alexandru Vagner are peste 100 de meciuri în Liga I, unde a jucat pentru Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna.
Evenimentele sportive ale lunii septembrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.
Antrenor cu 2 Euroligi câștigate antrenează în România. Nedeljko Lazić este un antrenor foarte cunoscut în lumea baschetului feminin, cu două Euroligi câștigate, iar acum lucrează în București la proiectul Lumina Wolves și speră să câștige cu o echipă românească cea mai prestigioasă competiție europeană.
Fotbalul, handbalul și voleiul, modernizate-n Franța de ai noștri. Trei antrenori români au jucat un rol important în modernizarea fotbalului,
handbalului și voleiului din „Hexagon”, la mijlocul secolului trecut.
Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în octombrie 1988? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
De ce se strigă “marc” în rugby! La Lecția de Sport aflăm că în sportul cu balonul oval există o modalitate prin care un atac poate fi stopat fără a intra în contact direct cu adversarii.
De vorbă cu Iulia Lumânare. Iulia Lumânare este o prezență pe cât de plăcută, pe atât de interesantă. Caracterul său solid răzbate cu putere și când se află sub luminile rampei, și când este la catedră, și chiar atunci când face una din desele sale plimbări pe jos prin care își menține condiția fizică. Ea constituie un răspuns afirmativ la întrebarea dacă mai avem talente în actorie.
Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
“Mao”, rugbistul din linia a doua. Campion european la juniori și seniori, Marin Ionescu (65 de ani) conduce Asociația Internaționalilor de Rugby (AIR) din România.
Darius de la Mediaș, fotbalist cu litere mari. După doi ani de la debutul său în Liga I, Darius Olaru ne impresionează în continuare cu prestațiile sale la Gaz Metan Mediaș.
Ciprian Paraschiv și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul căpitan al Politehnicii Iași și manager de dezvoltare în FRF a ales echipa favorită.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.