Descriere
Dacă începutul de februarie e plin de soare, atunci fiecare început de lună trebuie să fie însorit pentru cititorii 100% Sport, deoarece ne găsiți de luni, 4 februarie, la toate chioșcurile de ziare Inmedio și la distribuitorii de presă.
Numărul 28 al revistei 100% Sport este pe piață, de luni, 4 februarie, iar ca poveste principală a noului număr l-am ales pe motociclistul Mani Gyenes, unul dintre cei mai experimentați piloți din Raliul Raid Dakar.
Ajuns la a 9-a participare în cea mai dificilă întrecere sportivă terestră cu motoare din câte se organizează, sătmăreanul s-a atașat definitiv de competiție, de aventură.
“Am încercat imposibilul și eram deja foarte aproape să fac să devină realitate ceea ce mi-am propus. Etapa a 8-a din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% dintre motocicliști am pornit după 10 mașini și 5 camioane și a fost extrem de greu în urme și praf. După waypoint-ul 1 am căzut. S-a avariat sistemul de navigație și impactul a fost dur pentru brațul drept în care am tija. Am încercat să mai merg și după 10 kilometri a trebuit să mă opresc pentru că nu mai puteam ține mâna pe ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă
pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternic și mai motivat!”, a declarat Mani Gyenes. Întregul interviu și toată povestea le veți afla, doar dacă vă achiziționați revista 100% Sport.
Ce mai citim în numărul 28 al 100% Sport
“Nemuritorul”. Atacantul braşovean, Mugurel Mihai Buga, zis și „Pelé”,
despre care lumea fotbalului spune că a fost cel mai bun produs al stegarilor după Revoluţie, a ajuns la 41 de ani și nu se lasă de carieră și joacă în Liga a III-a, la Hărman.
Arbitrajul ieșean, din nou în top. Iașiul are începând din acest an doi arbitri pe lista FIFA, ambii la fotbal în sală: Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc. Acesta din urmă, medic radiolog de profesie, a fost promovat pe lista FIFA la începutul anului. ”Visez la lista FIFA de când am intrat în
arbitraj”, spune Bogdan Hanceariuc.
Meniu pentru un fotbal total. De un an și jumătate, nutriționistul Cristian Mărgărit se ocupă de dieta jucătorilor de la Viitorul Constanța și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.
Timişoara rămâne în fotbalul mic. Capitala Banatului nu dă semne că va reveni prea curând la statutul de altădată în sportul rege
Craiovenii echitație recuperează teren în echitaţie. CSM Craiova depune mari eforturi de câţiva ani să reînvie mişcarea ecvestră în oraș şi se pare că semnele sunt bune.
Evenimentele sportive ale lunii ianuarie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.
Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în februarie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
Europa comunistă și forțele armatei în fotbal, episodul 3. În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.
Lecția de sport. Aruncarea discului a figurat și în programul Jocurilor Olimpice antice, o competiție al cărei debut cunoscut este în 776 înainte de Christos.
De vorbă cu Horia Moculescu. Pentru Horia Moculescu sportul a fost un mod de viață. L-a practicat cu succes în tinerețe, printre altele fiind vicecampion la săritura în înălțime, la juniori. Avea însă să devină campion al muzicii, la seniori, prin cele aproape 500 de compoziții, pentru care a primit peste 200 de premii.
Noi nu i-am uitat. Gălățeanul Costel Orac a scris pagini importante în istoria fotbalului dinamovist.
Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
Teodora Meluță este model… la fotbal! La doar 19 ani, Teodora Meluță a fost desemnată cea mai bună fotbalistă din România. Joacă la CFF U Olimpia Cluj pe postul de fundaș central și face parte din echipa națională de fotbal feminin a României.
Liga I. În această primă parte a campionatului au jucat 138 fotbalişti străini (ceea ce reprezintă 37% din numărul total al jucătorilor
din prima parte) care provin din 49 ţări.
Nana Falemi și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul fotbalist al Stelei a ales echipa favorită.
Constantin –
Super quality. Subiecte de calitate. Si foarte important – fara cancanuri!