Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 29 | Martie 2019

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Camelia Potec

SKU: 19003 Categorie:

Descriere

100% Sport este începând de luni, 4 martie, pe piață, la toate chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista 100% Sport a făcut o tradiție ca în fiecare lună martie să aleagă pe copertă una din marile campioane sau sportive în activitate, iar de această dată am ajuns la Camelia Potec.

Președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec privește cu încredere spre Tokyo 2020. Campioana olimpică de la Atena vorbește din proprie experiență. „Atunci când am fost a doua favorită la medalie am terminat pe locul 4 și când eram pe locul 7 am câștigat titlul olimpic”, amintește înotătoarea născută în Brăila. De curând, Camelia este și mamă și a recunoscut pentru revista noastră că doarme mai puțin. “Am mai multe responsabilități, dar cred că am și mai multă energie, mai multă putere. Dorm mai puțin, într-adevăr. Din păcate,
fac sport mai puțin. Sau aproape deloc de la începutul anului. Mi s-a părut că nu am timp, însă cred că a fost doar o perioadă mai dificilă. Timpul nu se umple singur, ci ni-l facem noi. Consider că a fost vina mea că nu m-am dus la sport. Lucrul acesta o să se schimbe. Nu pot trăi și  funcționa la nesfârșit fără mișcare. Am împlinit și 37 de ani. În ceea ce o privește pe cea mică, ea îmi dă energie. Zilnic îmi doresc să ajung cât mai repede acasă. Și deja îmi fac planuri cum să o iau peste tot cu mine. Adică la competiții. Eu sunt un șofer înnăscut. Parcă m-am născut în apă și în mașină. Îmi place să conduc. Și îmi doresc să fac acest lucru alături de fiica mea”, a declarat Camelia Potec. Întregul interviu cu președintele Federației de Natație și Pentatlon Modern îl găsiți în numărul 29 al revistei 100% Sport, apărut pe piață luni, 4 martie.

Ce mai citim în noul 100% Sport

Politic de sub Tâmpa joacă-n țara Brexitului. Dennis Politic este jucătorul lui Bolton Wanderers, a fost împrumutat la Salford City, iar luna trecută a marcat un gol fabulos de la centrul terenului, reuşită care l-a impresionat şi pe David Beckham, unul dintre acţionarii clubului.

Sportul din Iași moare și nimeni nu face nimic. Anul 2018 a fost unul de coșmar pentru mișcarea sportivă din Iași. Suporterii au rămas, rând pe rând, fără mai multe echipe extrem de îndrăgite care altădată făceau performanță și chiar obțineau medalii în întrecerile naționale: baschet masculin și feminin, handbal masculin, rugby masculin, volei feminin, fotbal feminin. Iar la individual, situația este la fel de dramatică.

Farul, gânduri apropiate de Liga I. Preluată de fostul internațional Ciprian Marica în toamna anului trecut, Farul visează din nou la prima ligă, după un deceniu de chin, marcat de probleme financiare, umilințe pe teren în liga secundă în fața unor echipe fără nume și o dispariție temporară cauzată de intrarea în faliment.

Baschetul se joacă și la țară. O echipă de fete din comuna Margina, judeţul Timiş, se bate de la egal la egal sub panou cu şcolile din marile oraşe.

Severineanul de 16 ani care a uimit Italia. Răzvan Mogoș joacă pe postul de mijlocaș și a fost propus de antrenorul său de la CSȘ Drobeta Turnu Severin, Mihai Caliţoiu, cu ajutorul unor cunoştinţe, la Virtus Entella.

Romanian Endurance Series. Departe de atmosfera tulbure a ramurilor tradiționale din automobilismul românesc, un grup de pasionați a reînnodat o tradiție întreruptă de un sfert de secol – cea a competițiilor de circuit. Conceptul cel mai popular a primit denumirea Romanian Endurance Series și se pregătește acum de al patrulea său sezon, ce reprezintă un mare pas înainte prin prisma unor investiții ce depășesc jumătate de milion de euro în această iarnă.

Evenimentele sportive ale lunii februarie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Europa comunistă și forțele armatei în fotbal, episodul 4. În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.

Minunea de la Liberec, maestru “olar” la Flacăra Horezu. Construcției noii echipe din Horezu a început cu cuplul Adrian Popa – Florin Matache. Cei doi joacă rolul olarului, că tot suntem într-o zonă specifică, care din lut zămislește acel produs finit de ceramică, ei urmând să
creeze o echipă competitivă care să urce cât mai sus.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în martie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

Marii inventatori ai sportului. La Lecția de Sport aflăm că voleiul, baschetul, baseball-ul sau pentatlonul modern sunt câteva discipline sportive în care sunt cunoscuți cei care au stabilit primele reguli În timp ce multe sporturi își pierd originea în antichitate, îndeosebi în Grecia, câteva au fost imaginate în spațiul geografic în care se vorbește limbă engleză, în secolele XIX sau XX.

Bolt de România, varianta feminină. Buzoianca Alina Baboi, de 19 ani, spune că îl admiră pe Usain Bolt „pentru că jamaicanul a reușit să facă din atletism un fenomen la nivel mondial”.

De vorbă cu Diana Cavaliotti. A vrut să fie actriță dintotdeauna. Cel de Sus a ascultat-o și a răspuns favorabil acestei dorințe, ba chiar i-a dat har în această nobilă meserie. Iar de un an viața i s-a îmbogățit considerabil, după ce a apărut pe lume fetița ei. Diana este o prezență plăcută, care impresionează (și) prin modul direct, curajos, fără ocolișuri, cu care abordează orice subiect, indiferent de gradul de sensibilitate al acestuia.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Cum a scăpat AJF Ilfov de probleme. După o serie de scandaluri, Asociația Județeană de Fotbal din jurul Bucureștiului și-a revenit ușor-ușor, iar conducătorii povestesc cum s-a reușit acest lucru.

Ciobanu, copilul promovărilor. Ajuns în curtea celor de la Turris Turnu Măgurele, Cristian Ciobanu vrea să pună umărul la promovarea echipei în Liga 2.

Gala trofeelor Alexandrion. Sportului îi revine misiunea de a ameliora peisajul contemporan. Iar Alexandrion are faptul în vedere, reacționând pe măsură. An de an premiază nu doar excelența unor profesioniști, ci și cutezanța unor amatori de a merge pe complicatul drum al maeștrilor.

Stelian Stancu și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul fotbalist al Sportului, Stelei sau Timișoarei a ales echipa favorită.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 29 | Martie 2019”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *