Descriere
Am putea spune că este foarte greu să răzbești la început de septembrie printre statusurile din social media, pentru că atunci când vine toamna, pe mulți îi apucă nostalgia. Se postează Green Day cu Wake me up when september ends sau Horia Brenciu, cu Septembrie Luni. Culmea, chiar azi este prima zi de luni din septembrie 2019. Dar pe noi nu ne apucă nostalgia, pentru că abia am încheiat numărul 35 al revistei 100% Sport și trecem la următorul. Numărul 35 al revistei 100% Sport este începând de luni, 2 septembrie, pe piață, la toate chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
Născut și crescut în spatele stadionului Ion Oblemenco, Victor Pițurcă se simte stelist, dar niciodată nu și-a ascuns dragostea pentru Universitatea Craiova. Era singura echipă din România care mai putea să-l convingă să se întoarcă, ultima dată în Liga I antrenând tot Știința, 2010, de unde a plecat în urma unui scandal monstru, care a dus la dezafilierea acelei echipe. Și s-a întors în fotbalul românesc, tot la Craiova. Dar “nea Piți“ este un oltean veritabil, din comuna doljeană Orodel, iar casa părintească din Cetatea Banilor este la doi pași de stadionul Ion Oblemenco. Atunci când vine vorba despre Știința, Pițurcă folosește perfectul simplu și susține că l-a iubit pe “tunarul“ Craiovei, Ion Oblemenco: “Nu cred că erau copii în Oltenia care să nu țină cu Universitatea, normal, și idolul meu era Ion Oblemenco, visam să ajung ca el și Dumnezeu m-a ajutat și s-a întâmplat lucrul ăsta“. În noul număr al revistei, aflați de ce se întoarce de fiecare dată Victor Pițurcă la Craiova, chiar dacă n-a mai antrenat de 3 ani, iar în Liga I de 9 ani.
Ce mai puteți citi în noul număr 100% Sport
A doua viață pentru “Zalu”. În urmă cu cinci ani, timişoreanul ADRIAN ZALUSCHI a suferit o accidentare groaznică, nu a renunţat însă la pasiunea sa şi astăzi impresionează în Liga 2 în tricoul Ripensiei Timișoara.
Antrenoare, la doar 26 de ani. Una dintre speranţele tenisului craiovean, Ingrid Radu, s-a văzut nevoită să renunţe destul de devreme, fiind măcinată de accidentări, dar şi de factorii motivaţionali. Acum, ea are grijă ed viitorul tenisului craiovean.
Dat afară de Becali, bun de CSA Steaua. Mijlocaşul Rareş Enceanu, fotbalist în care Gigi Becali îşi punea mari speranţe în urmă cu patru ani şi pentru care plătea 300.000 de euro celor de la FC Braşov, a ajuns în Liga a patra!
Cum să-ți bați joc de un pugilist care l-a bătut pe Anthony Joshua. Mihai Nistor a decis să treacă la profesioniști. În vârstă de 28 de ani, pugilistul născut în comuna ieșeană Erbiceni spune că a luat această decizie din cauza ”manevrelor” din boxul autohton și nu s-a sfiit să-i arate cu degetul pe cei care, în opinia sa, i-au pus piedici.
Poveștile reale ale fotbalului. Sportul-rege a stat chiar la baza unui război, numit chiar așa, „Războiul fotbalului” sau „Războiul celor 100 de ore”. S-a tot pomenit despre el, iar în paginile noastre veți citi multe ciudățenii ale fotbalului în cadrul unei noi rubrici.
Cimitirul elefanților, din Liga I. Chiar dacă unii conducători încă merg pe varianta străinilor ieftini, eșalonul întâi se bazează tot pe experiența unui Culio, Marius Constantin ori Hoban. Interesant este că 6 din cei 20 de pensionari ai Ligii I sunt de la CFR Cluj, nimeni alta decât campioana României.
Evenimentele sportive ale lunii august. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.
Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în septembrie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
Enigmele sportului. O nouă rubrică, după Lecția de Sport, semnată tot de Marian Burlacu, își face loc în paginile revistei noastre. În primul episod, aflați cum finala CM de fotbal din 1966, dintre Anglia și RF Germania, a fost influențată de o controversată decizie de arbitraj.
Stadion de lux, la țară. Cu peste 15.000 de locuitori, Cumpăna are unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din mediul rural și depășește multe altele din România.
Interviul lunii. Stela Enache, o doamnă a muzicii românești mereu apreciată, este precum vinul, cu atât mai bun, cu cât trece timpul. O femeie frumoasă, tonică aflată într-o formă fizică remarcabilă, cu siguranță „de vină” pentru toate acestea fiind și sportul care i-a fost multă vreme în tinerețe un mod de viață
Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
Noi nu i-am uitat. Emeric Dembróvszki n-a fost doar unul dintre marii fotbaliști ai României, fiind cel mai bun din echipa noastră prezentă la turneul final al CM din Mexic 1970, dar și un mare caracter, modest și fairplay, putând fi dat de exemplu oricărei generații prezente și viitoare.
Alexa Căruțașu, viitor superstar. În vârstă de 16 ani, tânăra voleibalistă a cucerit în vara acestui an medaliile de argint la FOTE 2019 și la Balcaniada U17, urmând a participa luna aceasta la Mondialele U18 din Egipt.
Massimo Pedrazzini și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul antrenor al Stelei a ales echipa favorită, formată, în mare parte, din fotbaliști italieni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.