Descriere
Este un nou an, iar redacția 100% Sport își vede în continuare de treabă și continuă pe aceeași linie, cu informații despre sport, cu oameni care au legătură cu fenomenul și vă anunțăm că munca începută acum 9 ani, cu IlfovSport, continuă și-n 2021 cu numărul 48 al revistei 100% Sport. Numărul 48 al Revistei 100% Sport a apărut vineri, 15 ianuarie și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.
Apasă aici și cumpără Revista 100% Sport România!
Unica reprezentativă care a contat pentru România, cât de cât, în sporturile de echipă, în ultimele trei decenii, naționala feminină de handbal a înregistrat o contraperformanță la Euro 2020. Fără meciuri de pregătire, lipsită de câteva jucătoare, precum Crina Pintea, și cu Cristina Neagu nerefăcută după o accidentare, aceasta a ocupat locul 12, cel mai slab din istoria participărilor sale la competiția continentală. Acest eșec a confirmat declinul înregistrat de sportul cu mingea mică, declin evidențiat încă de la Mondialele din 2019, când România a terminat pe aceeași poziție. Dincolo de orice explicație, situația din handbalul nostru nu diferă prea mult de aceea din rugby sau volei, de pildă. Mai exact, și la feminin există riscul ca generațiile ce vin să piardă legătura cu acelea care au obținut rezultate deosebite. Cum s-a întâmplat și la masculin, acolo unde naționala de handbal a cucerit ultima medalie, aceea de bronz, la Mondialul din 1990.
“Eu nu-mi caut scuze. Cred că de fiecare dată am fost realistă. Pur și simplu la acest turneu final am venit fără pregătire adecvată din motive importante și cu circumstanţe. Nu am putut să fiu la cel mai înalt nivel al meu. Sincer, mi-e greu la fiecare meci. Am dureri de tot felul. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine, dar nu am fost la nivelul la care era toată lumea obișnuită”, a declarat Cristina Neagu, după Euro 2020. Concluziile și explicațiile eșecului naționalei de handbal feminin, plus toate declarațiile celor implicați, le găsiți în numărul 48 al 100% Sport.
Ce mai citim în noul număr 100% Sport
ENIGMELE SPORTULUI. Anul acesta a devenit unul olimpic prin amânarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, de laTokyo. La această ediție, în program, au fost incluse cinci sporturi noi: baseball/softball, escaladă sportivă, karate, skateboard și surf (au mai fost propuse squash, wushu și wakeboard). În decursul celei mai importante competiții polisportive din istorie, programul acesteia a variat atât la sporturile de vară, cât și la acelea de iarnă. De la prima ediție din 1896 și până la cea de anul acesta doar câteva sporturi au figurat permanent în program.
ISTORIA INEDITĂ DE LA EURO. De la înființare, în 1960, Campionatul European de Fotbal a fost martor la o mulțime de drame sau controverse de neuitat. Cu toate acestea, au existat și unele evenimente mai deosebite care s-ar putea să fi trecut neobservate cititorilor și pasionaților de fotbal. În primul episod aflăm despre singurul meci decis de o monedă și finala rejucată.
JUDEȚ LĂUDAT DE TURIȘTI, REPETENT LA FOTBAL. Dacă la capitolul antrenori cu înaltă calificare, Brașovul stă excelent, la nivel de echipe profesioniste Braşovul fot-balistic este în topul ruşinii. Cel mai frumos oraş din România are trei echipe în fotbalul profesionist, toate doar în Liga a 3-a: ACS SR Braşov, formaţia suporterilor stegari, CSM Corona Brașov, echipă finanțată de către Municipalitate, și ACS Kids Tâmpa Brașov. După primele 10 etape disputate în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, Corona este pe primul loc cu 26 de puncte, ACS SR e pe 3 cu 17 puncte, iar ACS Kids Tâmpa ocupă locul 10 cu 6 puncte.
MEDGIDIA RESPIRĂ SPORT! Cu un buget moderat, autoritățile locale au creat un club de top, CS Medgidia, au refăcut bazele sportive existente, au construit de la zero unele moderne și au realizat proiecte de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii sportive a orașului.
„MICUL HAGI” DE LA RUGINOASA. La doar 13 ani, ieșeanul Dănuț Nechifor a fost transferat de Academia Gheorghe Hagi de la Unirea Ruginoasa și a profitat de această șansă unică. „Micul Hagi” a impresionat prin calitățile sale și a intrat deja în vizorul Naționalei Under 15. „Este un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator”.
Apasă aici și cumpără Revista 100% Sport România!
GHIDUL SPORTIVULUI CU PRIVIRE LA MODIFICĂRILE SEMNIFICATIVE ALE CODULUI DOPING 2021. Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), în consultare cu comunitatea anti-doping și cu sportivii, a elaborat Standarde internaționale pentru diferite domenii anti-doping tehnice, pentru a se asigura că există o coerență în întreaga lume. Implementarea Standardelor internaționale este obligatorie pentru toți semnatarii Codului.
CALENDAR SPORTIV 2021. Calendarul competițional din anul acesta cuprinde și competiții amânate din cel abia încheiat, cele mai importante fiind Jocurile Olimpice de la Tokyo și Euro 2020. Declarată în martie trecut, pandemia de Sars-Cov-2 a afectat serios programul competițional la scară globală. Nu numai pe cel din 2020, ci și pe cel din acest an care va cuprinde multe competiții care au fost reprogramate.
REPLAY. Ce făceați în ianuarie 1991? Daniel Nazare și Răzvan Toma vă amintesc evenimentele sportive de acum 3 decenii. Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, despre anul sportiv 2021: “Cel mai mare gând al meu pentru 2021 ar fi contopirea MTS cu COSR într-o singură autoritate conform modelului german prin care se economisesc posturi, oameni și mai ales bani”.
HANDBALISTA CU DOUĂ MEDALII LA MONDIALE ȘI SUFLET DE ARTISTĂ. În vârstă de 23 de ani, Lorena Ostase joacă la CSM Slatina pe pos-tul de pivot și are deja două medalii importante în palmares: aurul la Campionatul Mondial de junioare din Macedonia, în 2014, și bronzul la Campionatul Mondial de tineret din Rusia, în 2016. Handbalul este marea ei dragoste, însă este pasionată de artă și, în special, de fotografie.
DE VORBĂ CU PERFORMERA MUZICII DIN ONEȘTI. Carmen Rădulescu cu vocea-i aparte a apărut când muzica noastră avea nevoie de ea. Cu un timbru ceva mai gros, spectaculos, care a dat viață unor cântece pe măsură de melodioase care pe tinerii de atunci și nu doar ne încărcau cu optimism, făcând ca viața să ne arate mai frumoasă, într-o perioadă în care regimul ceaușist încerca exact opusul. Acea voce a rămas neschimbată, încântându-ne și azi la fel auzurile. Trebuie doar găsită. Evident, Carmen a discutat cu 100% Sport despre Nadia Comăneci și sportul românesc.
Apasă aici și cumpără Revista 100% Sport România!
MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre jocurile Cyberpunk 2077, Immortals Fenyx Rising, dar și despre o istorie de 100 de ani a Ceahlăului Piatra Neamț, în 700 de pagini, sub semnătura lui Gelu Crăcană.
SPORT BUSINESS. Află cine sunt cei mai urmăriți și căutați fotbaliști de pe instagram.
LICĂ MOVILĂ ȘI CEL MAI BUN “11”. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, legenda lui Dinamo București, Lică Movilă, a ales echipa ideală.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.