Descriere
Al 16-lea număr al revistei 100% Sport, 68, dacă includem și IlfovSport, a apărut vineri, 2 februarie, la chioșcurile de ziare. De 5 ani și 6 luni, mai exact, respectăm data apariției, a doua zi a fiecărei luni, iar subiectele din noul număr sunt pentru prima dată, după mult timp, în favoarea fotbalului. Se reia și fotbalul în Liga I, ne-o fi fost și nouă dor de sportul rege autohton, cu tribunele goale și al nimănui, dar cu un farmec aparte. Cu toate acestea, cover-story-ul este ținut de sportiva cu cea mai mare ascensiune în 2017 și cu un început de an promițător, Mihaela Buzărnescu.
Anul trecut, Mihaela Buzărnescu se afla pe locul 541 în clasamentul de simplu WTA, iar în aceeași perioadă a anului 2018, jucătoarea din București este pe 43. Deține un doctorat la UNEFS și putem spune că l-a dat și-n sportul alb.
În ianuarie, în timpul turneului de la Hobart, în faza optimilor, ne-am luat inima-n dinți și i-am trimis Mihaelei un email cu câteva întrebări. Ne-a promis că în drumul de la Hobart spre Melbourne va răspunde. Și a făcut-o, imediat după ce a pierdut în primul tur cu Caroline Wozniacki, 2-6, 3-6. După meciul pierdut cu frumoasa daneză, Mihaela a spus: “Nu mă gândesc să ajung în Top 20 sau Top 10, pentru că se va pune mai multă presiune pe mine. Vreau să iau fiecare meci în parte, iar rezultatele vor veni. Iau fiecare turneu ca pe unul obişnuit. Eu îmi doresc să fiu sănătoasă şi să joc cât mai multe turnee posibile”.
Referitor la anul curent, jucătoarea de tenis care a urcat 500 de locuri dorește să fie printre favorite la un turneu de Grand Slam. “Pentru 2018 mi-am propus să fiu sănătoasă, am nevoie de constanță, să pot juca la acest nivel, să îmi păstrez clasamentul, și de ce nu, să intru pe tabloul favoritelor la un Grand Slam, că e Roland Garros, Wimbledon sau US Open”, ne-a spus Mihaela într-un interviu exclusiv, pe care-l citiți integral în 100% Sport.
Ce mai puteți citi în noul 100% Sport
La Segarcea, te vindeci în alb-albastru. Heedari Hoshang, un chirurg ortoped iranian, de 52 de ani, stabilit de ani buni în România, are biroul și casa împodobite cu însemnele Universității Craiova. La Spitalul din Segarcea, județul Dolj, unde este director, saloanele au culorile Științei.
- Ajuns la vârsta de 55 de ani, bănățeanul Iosif Rotariu continuă să impresioneze. Omul care l-a anihilat pe marele Diego Armando Maradona la Coppa del Mondo din 1990 se antrenează de două ori pe zi, joacă fotbal în turnee caritabile și tenis. Nu-și arată deloc vârsta din buletin.
- A învățat meserie de la Simeone, dar a dejucat cel mai ordinar blat. Pentru fanii lui FC Braşov, Andrași a rămas în istorie pentru cele două goluri marcate în poarta Bacăului în celebrul meci din 2001, când Dossey a dezvăluit că a fost un aranjament ordinar. Andrași a recunoscut pentru 100% Sport, dar a vorbit și despre experiența de la Atletico Madrid.
- Venit în vară liber de contract de la divizionara secundă norvegiană Kristiansund BK, Kamer Qaka a explodat în doar jumătate de an la CSM Poli Iași. Internaționalul albanez are oferte din Liga I și din Portugalia.
- Fundaşul stânga de la FC Viitorul, Cristian Ganea, va juca din sezonul viitor pentru Athletic Bilbao, echipă la care ajung foarte rar fotbaliști străini. Avantajul lui Cristi este că în zona bască și-a petrecut anii adolescenței.
- Nu se mai dau afară antrenorii. Liga I pare să se fi oprit din sarabanda schimbărilor de antrenori. În ultimele sezoane se mergea în ritmul antrenorul și etapa, ajungându-se chiar și la 40 de tehnicieni schimbați în tot campionatul.
- Românii care strălucesc pentru alte țări, episodul V. Lista oamenilor de sport născuți în România sau cu origini la noi care trăiesc (sau au trăit) „peste mări și țări” este foarte mare. Marian Burlacu prezintă un serial intitulat „Diaspora sportivă românească”. În noul episod, aflăm despre rugbyștii plecați, în special în Franța.
- Replay – Acum 30 ani. Ce făceați în februarie 1988? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.
- Cum deosebim transformarea de lovitura de pedeapsă? Luna februarie este una în care debutează competițiile europene inter-țări la rugby. Prilej tocmai bun de „a răsfoi” puțin vocabularul sportului cu balonul oval.
- Îl mai țineți minte pe omul care-l imita pe Iliescu? O cărămidă importantă la popularitatea grupul Divertis a pus-o și Cristian Grețcu, cu fața fostului președinte al României, după Revoluție, cu parodii muzicale și alte interpretări de excepție, toate având la bază un talent artistic polivalent. El a confirmat că moldovenii rămân niște campioni ai umorului.
- Narcisa Lecușanu intră în cursa pentru FRH. Fosta handbalistă a hotărât să candideze la președinția Federației Române de Handbal și crede că handbalul juvenil trebuie reconceput pentru ca România să ajungă iarăși în vârf.
- Marcel Pușcaș, despre manipulările lui Burleanu. Chiar dacă lucrează la FRF și va candida pentru postul de președinte, Marcel Pușcaș a fost cooptat în echipa de publiciști a revistei noastre și scrie de această dată despre modelul politic de conducere adoptat în fotbal de Răzvan Burleanu.
- Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.
- Nedelcu, portarul zburător. În fiecare număr al revistei 100% Sport, Răzvan Toma scrie despre fotbaliștii care au străluict în perioada anilor 60-70. Primul fotbalist prezentat în noua rubrică este Leonida Nedelcu.
- Ronaldo al nostru a învățat în Olanda. Tânărul Deaconu, de la Chiajna, care a crescut la juniorii lui Feyenoord, unde l-a avut antrenor pe Roy Makaay, spune că numele i-a fost dat de tatăl său, care era pasionat de tehnica brazilianului Ronaldo Nazario da Lima.
- Adrian Iencsi și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul căpitan al Rapidului a ales echipa favorită.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.