Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 30 | Aprilie 2019

(O recenzie client)

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Cristiano Bergodi

SKU: 19004 Categorie: Etichete: , , ,

Descriere

Numărul 30 al revistei 100% Sport este începând de marți, 2 aprilie, pe piață, la toate chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Dacă punem la socoteală și IlfovSport, pentru că 100% Sport este un proiect dezvoltat din revista din jurul Bucureștilor, atunci am ajuns la numărul 83. Adică de 83 de luni ținem steagul sus, exact 6 ani și 9 luni, că tot ne plac statisticile în sport.

Recunoaștem că ne-a fost foarte greu să ne decidem în privința cover story-ului. Toată redacția înclina către Bianca Vanessa Andreescu, senzația tenisului canadian, inițiată în România, dar am ținut cont și de cititorii noștri care ne mai cer să scriem și despre fotbal. Așa că i-am pasat cu măiestrie subiectul Bianca Andreescu colegului Alin Buzărin, care a scris despre ea în noul număr, și ne-am îndreptat către cititori cu omul momentului din fotbalul românesc: un italian care trăiește românește. A preluat FC Voluntari de pe ultimul loc, iar acum este de neoprit. A dus echipa pe locul 3 în play-out, cu 3 victorii consecutive. Clasica întrebare “de ce ai revenit în România?” nu-și are rostul la un tehnician care are doar experiența fotbalului nostru, când vine vorba de străinătate, așa că Cristiano ne-a explicat că a contat enorm telefonul venit de la bunul său prieten, Renzo Rossi, cu care a absolvit Coverciano, și care este stabilit de 24 de ani în București. În plus, a contat și faptul că la Voluntari este Ioan Andone.

“Desigur, românii seamănă mult cu italienii și pentru mine, la vremea respectivă, a contat că am vorbit cu Zenga și l-am întrebat cum e la FC Național. Mi-a spus să mă duc cu toată încrederea că va fi o super experiență. Pe atunci știam de Steaua, că jucase cu AC Milan în 1989, apoi îi cunoșteam pe jucătorii români împotriva cărora am jucat: Hagi, Sabău, Răducioiu, dar și antrenorul Mircea Lucescu. Eu jucam la Lazio, iar Lucescu antrena la Pisa, apoi la Brescia. Atunci l-am întâlnit prima dată. Suntem două popoare apropiate ca filozofie de viață și fotbal. Prima oară când am venit, fotbaliștii mâncau ceapă, usturoi, se mânca foarte aiurea înainte de meciuri. Și încet-încet am schimbat mentalitățile, am înlocuit ceapa cu rucola și acum chiar observ că se mănâncă foarte bine”, a spus Cristiano Bergodi. În noul număr puteți citi întregul interviu, cu detalii incredibile despre activitatea din România, despre cum au schimbat italienii mentalitatea în fotbalul românesc și multe, multe altele.

Ce mai puteți citi din noul 100% Sport

Ce se naște din pisică…nepotul lui Luțu, tot fotbalist. Nepotul inegalabilului Ionuţ Luţu joacă în Liga a 3-a, la ACS SR Braşov. Marius Cătălin Grigore (19 ani) a crescut la Slatina, acolo unde a făcut primii paşi în fotbal sub îndrumarea lui Ion Pîrvulescu, antrenor care i-a crescut pe Ionel Dăciulescu şi Claudiu Niculescu.

Academie de șah în orașul celor 7 coline. Cunoscut drept ”capitala șahului românesc” pentru rezultatele foarte bune obținute în ultimii ani atât la nivel juvenil, cât și la seniori, Iașiul a devenit primul oraș din România cu o academie de șah.

La 44 de ani face legea pe semicerc. Trecut de prima tinerețe, fostul internațional sârb Dalibor Cutura joacă la nivel înalt pentru HC Dobrogea și visează la un nou titlu de campion al României.

După 28 de ani, Cupa României poposește la Timișoara. Politehnica Timişoara a avut nevoie de 28 de ani pentru a câştiga un nou trofeu important, la handbal masculin, de această dată.

Tenis de masă, de la o legendă pentru copii. Fostul mare jucător de tenis de masă al Băniei, Vasile Florea, s-a înhămat de ceva vreme, împreună cu câțiva dintre seniorii clubului, la renașterea acestei activități sportive sub egida
Universității Craiova, având în directorul Pavel Badea un mare susținător.

Evenimentele sportive ale lunii martie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Europa comunistă și forțele Internelor, episodul 1. În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.

Ordinea din Maramu’. La rubrica “AJF la raport”, Cristi Balaj povestește cum a ajuns fotbalul din județul Maramureș să fie curat și transparent.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în aprilie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

De ce era interzis fotbalul feminin. La Lecția de Sport aflăm că în decembrie 1921, Football Association (Federația Engleză de Fotbal) a interzis membrilor săi să permită accesul femeilor pe terenul lor. Mai precis, li s-a refuzat acestora dreptul de a practica acest sport. Iar interdicția a fost ridicată abia în 1971.

De vorbă cu Mircea Drăgan. Compozitor, instrumentist, dirijor, aranjor, regizor muzical și operator de sunet, adică un reprezentant complet al celei de-a 4-a arte, Mircea Drăgan a scris pagini importante în muzica românească. A condus două dintre formațiile de anvergură ale rock-ului de la noi, Mondial și Romanticii. Însă înainte de toate acestea a fost ciclist.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Dana Haralambie, performanță istorică pentru săriturile cu schiurile. Legitimată la CS Dinamo, brașoveanca, de 21 de ani, s-a clasat pe locul 13 la Campionatele Mondiale de schi nordic din Austria.

Butean, ardeleanul rapid de la U21. Nu se vorbește prea mult despre el, dar, în ultimul timp, a ieșit în evidență prin evoluțiile sale în Liga I. Mihai Ionuț Butean joacă la Astra Giurgiu de aproape doi ani și o face foarte bine, fiind un om de bază și în naționala lui Mirel Rădoi.

Noi nu i-am uitat. Costel Cernat a fost un nume uriaș al baschetului românesc, unul dintre cei mai eficienți pe care acesta l-a avut. Recunoscut pentru măiestria sa în aruncările de 3 puncte și nu doar, fanii i-au spus „Lunetistul”.

Marin Barbu și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, antrenorul care a intrat în istorie pentru cea mai spectaculoasă revenire, de la 0-4 cu Dinamo, să câștige cu 5-4, Marin Barbu a ales cea mai bună echipă.

1 recenzie pentru Revista 100% SPORT nr. 30 | Aprilie 2019

  1. MariusM

    Super Cristiano! O alegere excelenta pentru FC Voluntari!
    Felicitari pentru subiect!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *