Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 31 | Mai 2019

(2 recenzii de la clienți)

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Sandra Izbasa | Catalina Ponor

Descriere

Sărbătorile pascale s-au încheiat, a început oficial și sezonul de mers pe Litoral, dar noi suntem la datorie și vă aducem noul număr al revistei 100% Sport. Numărul 31 al revistei 100% Sport este începând de luni, 6 mai, pe piață, la toate chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.

În noul număr al revistei noastre ne-am decis să analizăm situația unui dezastru și să găsim explicații de ce nu mai existăm în gimnastica mondială. România n-a cucerit nici măcar o medalie la Campionatul European de gimnastică, luna trecută! O postură în care țara noastră nu s-a mai aflat din 1971. Practic, după retragerile Sandrei Izbașa și Cătălinei Ponor, ultimele noastre campioane la JO, respectiv la CE, și după accidentarea Larisei Iordache, cea care a cucerit ultima medalie la CM, gimnastica noastră n-a propus decât un nume de anvergură: Denisa Golgotă. Și în condițiile în care Olivia Câmpian a ales să reprezinte Ungaria. Ca în cazul Anamariei Ocolișan, însă, Golgotă s-a confruntat cu o serie de accidentări. Iar la Europenele de luna trecută, gorjeanca a rămas la un pas de podium (locul 4 la sol, 5 la bârnă și 6 la sărituri…). Mai multe detalii găsiți în noul număr al revistei 100% Sport.

Ce mai puteți citi în numărul 31 al 100% Sport

Pescaru nu-l iartă pe Angelo Niculescu. Cel mai mare fotbalist al Braşovului a trăit cel mai greu moment al carierei sale la Guadalajara, urmărind din tribună toate cele trei jocuri ale României la turneul final al CM din Mexic. „Nu am jucat în Mexic din cauza lui Angelo Niculescu! Nu am vrut să-i car valiza!“, spune Pescaru

Juniori români, cu bază sportivă în capitala fotbalului. În urmă cu aproape trei ani, fostul fotbalist gălățean Adrian Avasâlcăi reușea să pună pe picioare, la Londra, propria academie de fotbal. De atunci, proiectul „AVA Football Academy London” s-a dezvoltat spectaculos de la un an la altul, iar colaborarea strânsă cu gigantul Chelsea este o dovadă în acest sens. În acest an, managerul academiei AVA își vede un nou vis împlinit, acela de a avea propria bază sportivă.

Medgidia scrie istorie în volei. La doi ani de la înființare, CS Medgidia a reușit o performanță de senzație, promovând în prima ligă de volei feminin. Și nu oricum, ci după un parcurs extraordinar, în care a câștigat toate meciurile disputate, fără să cedeze nici măcar un set.

Cum se ctitoresc medalii pe Bega. An de an, la mijlocul primăverii, Capitala Banatului e gazda Campionatelor Naţionale de Fond, atât la seniori şi tineret, cât şi pentru juniori. Canalul Bega a devenit locaţia în care s-au  rodat de-a lungul deceniilor sute şi sute de sportivi, iar mulţi dintre ei au ajuns să reprezinte România la cel mai înalt nivel.

De la firmă de pază în dojo. Adrian Brătescu, un ieşean de 50 de ani, venit în Craiova în 2001, care, îndrăgostit de artele marţiale, a reuşit să-şi găsească locul în Kyokushin, după ce a început cu Shotokan, iar în tinereţe a cochetat şi cu boxul. De când a ajuns în Bănie, Adrian Brătescu a combinat munca pe care o depune în cadrul unei firme de pază şi protecţie, cu dragostea pentru Kyokushin, asta în ciuda unor probleme medicale importante.

Evenimentele sportive ale lunii aprilie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Europa comunistă și forțele Internelor, episodul 2. . În țările care au avut ghinionul să intre în sfera comunistă, acesta și-a întins tentaculele mizerabile urmând un șablon stabilit de cei care au impus o asemenea orânduire socială îndoielnică. Acesta însă nu a fost întins pe un teren plan, astfel încât să fie copiat peste tot la fel, ci s-a imprimat în funcție de situația prezentă în teren, în unele locuri mai pregnant, în altele mai puțin.

AJF, la raport. În această lună vor fi alegeri la AJF Vâlcea. Actualul președinte, Constantin Pintilie, se va retrage, propunându-l în locul lui pe colaboratorul său, Daniel Demetrescu, care a activează de ani buni în cadrul AJF.

Clinceni, revelația din Liga a II-a. Când toată lumea a vorbit un an întreg despre echipele de tradiție, Petrolul, Farul, Chindia, U Cluj, FC Argeș, nimeni nu s-a gândit la echipa care a dominat sezonul în eșalonul secund, Academica Clinceni.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în mai 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

De ce un Grand Slam poartă numele unui rugbyst. Baza sportivă în care se desfășoară cel mai important turneu de tenis pe zgură din lume poartă numele unui fost rugbyst și erou de război.

De vorbă cu Doru Ana. Despre actorul Doru Ana se poate spune că este mai interesant decât multiplele sale personaje pe care le interpretează cu atâta talent. De această dată spațiul mi-a fost mare dușman, deoarece nu a putut cuprinde toate cele povestite de intervievat. Cu atât mai mult cu cât este un împătimit al sportului, omul ideal pentru acest gen de interviuri pe care le realizez de ceva vreme.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Portarul din Ținutul Secuilor. Roland Niczuly, goalkeeper-ul lui Sepsi, s-a născut la Târgu Secuiesc și are o poveste interesantă. Înainte să se apuce de fotbal, Roli, așa cum îi spun apropiații, a făcut nu mai puțin de șapte ani de judo.

Motorsport. Începutul sezonului 2019 reprezintă un punct de inflexiune pentru motorsportul românesc, mulți dintre protagoniștii noului val de piloți având șansa de a-și recalibra obiectivele în concordanță cu pasul înainte făcut la nivel tehnic. Cum se prezintă însă această piramidă în momentul de față?

Ziua sportului curat. „Ziua Sportului Curat” este o zi dedicată nu doar sportivilor, antrenorilor și în general oamenilor implicați în sport, ci este ziua în care, la inițiativa Agenției Naționale Anti-Doping.

Ce mai face “Alexandru cel Mare” din rugby. La 86 de ani, Alexandru Penciu, fostul fundaș al Stelei și al echipei României, este o legendă vie a sportului cu balonul oval de la noi, dar și din Europa. Stabilit de ani buni în Italia, Penciu a fost inclus în „XV”-le de aur al rugbyului nostru în anul când acesta și-a sărbătorit centenarul.

Octavian Chihaia și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul atacant al Sportului Studențesc, FC Național sau Dinamo, Octavian Chihaia, a ales echipa ideală.

2 recenzii pentru Revista 100% SPORT nr. 31 | Mai 2019

  1. georgel@yahoo.com

    Drept spuneti cu declinul gimnasticii romenesti…
    Chiar asa, ce-am fost si ce-am ajuns…

  2. georgel@yahoo.com

    Felicitari Domnilor!
    In sfarsit o publicatie care spune lucrurile asa cum sunt

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *