Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 37 | Noiembrie 2019

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Rugby – Marius Tincu

SKU: 19011 Categorie: Etichete: , , ,

Descriere

Se apropie ușor-ușor iarna, mai sunt două luni din 2019, iar 100% Sport se ține de promisiune și vă aduce la fiecare început de lună un nou număr al revisteiNumărul 37 al revistei 100% Sport este începând de luni, 4 noiembrie, la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.

Trei crize majore au zguduit rugby-ul românesc în acest mileniu. În 2001, când Anglia a surclasat (134-0) prima noastră reprezentativă. În 2009, când Stejarii ocupau locul 4 în CEN, la mijlocul preliminariilor Rugby World Cup 2011, fiind în pericol de a rata participarea. Și anul trecut, când naționala a fost exclusă de la Cupa Mondială din Japonia. În primele două cazuri, s-au strâns rândurile și s-a salvat, cât de cât, situația. Ceea ce se așteaptă și acum, când este un nou „Moment 0” între buturi. Și cum salvarea nu poate veni decât de la oamenii rugby-ului nostru, s-a apelat, desigur, la aceștia. Iar unul dintre ei a fost Marius Tincu. Principalul atu al lui Marius Tincu este că se bucură de respect și prețuire atât din partea oamenilor de rugby (de sport), cât și al fanilor. Ceea ce nu e deloc întâmplător. În 2009, de pildă, când unii rugbyști români ce activau în Franța au refuzat să răspundă convocărilor la lotul național, Marius Tincu a făcut-o. „Atunci când România va avea nevoie de mine voi răspunde prezent. Nu mă interesează cine conduce federația. Eu vin pentru România”, i-a mărturisit Tincu lui Marian Burlacu într-un reportaj de excepție pe care-l puteți citi în paginile numărului 37 al 100% Sport.

Ce mai puteți citi în noul 100% Sport

Sorinaccio, bunicul de serviciu. Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Sorin Cîrțu, afirma în urmă cu doi ani că nu mai antrenează. Acum este președinte la Știința și se simte excelent în rolul de bunic.

Mitologie și fotbal la malul mării. Născută în urmă cu doi ani, echipa Poseidon Limanu – 2 Mai se înscrie în seria poveștilor romantice din fotbalul românesc.

Jandarmul care aleargă în concursuri, la 52 de ani. Angajat la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” Brasov, Nicolae Brînzoi continuă să impresioneze prin rezultatele de la competițiile de Atletism Masters.

Proiect în premieră la Iași. În vara acestui an a luat ființă la Iași primul centru de excelență pentru fotbal din țară, un proiect pilot pentru copii de 11 ani, gândit și finanțat de către Consiliul Județean.

Noua „perlă” a alb-violeților. Debutant în elită şi internaţional u19 la doar 17 ani, Călin Popescu e unul dintre cei mai promiţători juniori din ţară.

Povești reale ale fotbalului. Din nefericire în zilele de astăzi, răpirile de persoane au devenit tot mai obișnuite, arătând un stadiu avansat de decădere umană. Cine are o curiozitate morbidă, ar putea aduna de pe internet răpiri din aproape toate zonele lumii, cele mai multe dintre ele având finaluri tragice. La începutul anilor 80 acestea încă nu erau atât de răspândite, cu atât mai mult să se petreacă în lumea fotbalului, când Quini, fotbalistul Barcelonei, a fost răpit.

Dramele sportului. La maratonul de la Londra, din 1908, din cadrul Jocurilor Olimpice, Dorando Pietri a căzut de câteva ori înainte de finiș. S-a ridicat și împleticindu-se s-a îndreptat spre linia de sosire. N-a putut ajunge la ea pe picioare. A căzut din nou, moment în care câțiva oficiali printre care se afla și Sir Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, s-au grăbit să-l ajute. Italianul a fost purtat pe brațe până la sosire, însă mai apoi a fost descalificat din cauza acelui ajutor… Astfel că americanul John Hayes (1886-1965) a primit laurii învingătorului.
Impresionată de drama lui Dorando Pietri, care a fost transportat la spital, zbătându-se câteva zile între viață și moarte, Regina Alexandra i-a oferit în cadrul unei ceremonii o cupă de argint.

Ascensiunea de la Mioveni. Orașul mioveni este recunoscut la nivel național prin uzina de automobile Dacia. Însă și fotbalul a făcut ceva în privința aceasta, echipa Dacia devenită mai apoi CS Mioveni apărând până acum de două ori pe prima scenă a fotbalului românesc, în perioade diferite. La anul se vor împlini 8 ani de la ultima sa apariție pe prima scenă, însă cei de-acolo se arată hotărâți de a întrerupe această absență prelungită. nu prin vorbe, ci prin fapte.  Ne indică acest lucru startul foarte bun luat în actualul sezon de eșalon secund, ceva interesant din punct de vedere fotbalistic, așa că ne-am deplasat la fața locului pentru a afla mai multe detalii.

Romanian Endurance Series. Finala sezonului răstoarnă ierarhiile. Titlul suprem și alte trei bătălii au fost decise chiar în ultima etapă a seriei autohtone de anduranță, în fiecare caz având loc o devansare a liderului dinaintea weekendului de pe Motorpark România.

Evenimentele sportive ale lunii octombrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în noiembrie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

De vorbă cu Marina Florea. Frumoasa blondă a muzicii noastre, prin prezența scenică, dar și prin emoția pe care o transmite interpretarea sa, cucerește publicul autohton de peste trei decenii și jumătate. Grația, frumusețea și eleganța, trei dintre calitățile sale native, i-au influențat admirația pentru sport în general, dar mai ales pentru ramurile sale care au asemenea caracteristici.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Ștefan Birtalan, ”tunarul“ din Sălaj. Printre cei care au contribuit ca handbalul să ajungă să se identifice cu țara noastră a fost și Ștefan Birtalan. Zborul său din zona liniei de 9 m, urmat de lovituri ca din tun care de cele mai multe ori scuturau zdravăn plasele porților adverse au făcut milioane de români fericiți, iar cei care am prins acele vremuri, nu aveam cum să nu rămânem în suflet cu nostalgia acelei supremații sportive românești.

Momente și fițe. Într-o nouă rubrică a revistei, omul de radio Andy Stănescu ne propune câteva momente vesele din lumea sportului.

Gică Hagi și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor a ales echipa ideală, unde a folosit și un jucător autohton.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 37 | Noiembrie 2019”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *