Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 38 | Decembrie 2019

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Nationala de Fotbal

Descriere

În noiembrie am citit că Evenimentul Zilei nu va mai fi prezent pe print la anul, iar la începutul lunii decembrie am mai primit o știre tristă pentru presa tipărită. Revista Femeia nu va mai exista nici ea în format tipărit. Publicația 100% Sport a ajuns în decembrie 2019 la 90 de luni de când vede lumina printului, revista fiind continuatoarea publicației Ilfov Sport, cu eforturi foarte mari, dar vorba românului, nu cedăm și vom continua. Asta înseamnă că începând de marți, 3 decembrie, numărul 38 al revistei 100% Sport este la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali.

Poporul român se desprinde cel mai greu de trecut. Dacă printr-o conjunctură favorabilă reușim să scoatem capul în lume, atunci vom bate 40- 50 de ani monedă pe acel moment, vom scoate în evidență realizările trecute. Tot timpul am dat exemple, cum ar fi o personalitate, să zicem Henri Coandă, un doctor, să spunem George Palade, un muzician, să-l amintim pe Gheorghe Zamfir, un fotbalist, Gheorghe Hagi sau o echipă de fotbal, să ne amintim de România 1994. De aici pleacă toată discuția, de la echipa națională de fotbal a României, care a ajuns la minimul istoric, cel puțin acum, în 2019. Este posibil ca peste câțiva ani să vorbim de înfrângeri cu Andorra și Malta, vezi cazul vecinilor de peste Prut.

La analize se pricep toți, la statistică la fel, dar mai ales la fotbal. Din punct de vedere al omului de rând, nu cred să nu existe într-o familie un membru care să discute despre rezultatele echipei naționale și de ce este ea praf. În 51 de ani, România a participat la 14 campanii de calificare pentru Euro. Ne-am calificat prima dată în 1972, cu Angelo Niculescu, apoi în 1984, cu Mircea Lucescu, în 1996, cu Anghel Iordănescu, în 2000 și 2008, cu Victor Pițurcă, iar în 2016, cu Pițurcă și Anghel Iordănescu. 6 prezențe la 13 ediții, scoatem Euro 2020 din calcul, pentru că România se poate califica, paradoxal, la Campionatul European din 2020, chiar dacă a avut o campanie groaznică. De remarcat că în toți acești ani, 51, mai exact, echipa națională de fotbal a României a ratat calificarea de pe locul secund sau cel mai rău, locul 3. Acum, vom lupta cu Islanda, apoi cu Bulgaria sau Ungaria pentru calificarea la Euro și printr-o minune am putea fi prezenți în grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Toate detaliile unei analize tăioase a fotbalului românesc, la nivel de echipă națională, într-un amplu material al revistei noastre.

Ce mai puteți citi din numărul 38 al revistei 100% Sport

Rareș, fiul lui Ciri Mayer, dublu campion mondial la shotokan – Bănia continuă să producă performeri în domeniul sportului. De data aceasta, în prim-plan îl avem pe Rareș Alexandru Mayer. La începutul lunii noiembrie a devenit campion mondial pentru a doua oară la karate Shotokan tradiţional.

Echipa fetelor de pe Bega, susținută de fani – spre deosebire de alte cluburi și oficiali care au blamat impunerea echipelor feminine de către Federaţie, timișorenii au primit bine iniţiativa. Deși în zonă se mai află o echipă în elită, la Becicherecu Mic, iar financiar ASU Poli e destul de săracă, dragostea pentru alb-violet atrage puternic pe Bega.

Pescar și fotbalist în Norvegia – În luna mai a acestui an, atacantul Alin Damian își rezilia contractul cu Cetate Râșnov și pleca în Norvegia, pentru un trai mai bun. Fotbalistul își găsise un contract la o firmă de prelucrare a peștelui, primul său job în afara fotbalului.

Anul lui Târnovanu – În doar două luni, Ștefan Târnovanu a devenit titular în Liga I, la CSM Poli Iași, a semnat cu FCSB și a fost convocat în premieră la lotul național de tineret: „Acum două luni nici nu visam la toate acestea”.

Doamna sportului constănțean – Timp de aproape trei decenii, Constanța a dominat topul celor mai performante administrații sportive din țară pentru că a avut o echipă unită, condusă de Elena Frîncu. Fosta vicecampioană mondială cu naționala de handbal feminin a României în 1973 și-a dedicat viața sportului.

Poveștile reale ale fotbalului – „Cazul Rudolf Wetzer” a reținut la finele anilor 20 atenția opiniei fotbalistice (și nu doar) de la noi. Cel mai mare dintre frații Wetzer (o familie de fotbaliști originară din Timișoara) era pe-atunci o mare vedetă a fotbalului autohton.

De vorbă cu Emilian, din Umbre – Laurențiu Bănescu a făcut exces de… talent în rolul personajului pe care l-a interpretat în serialul de succes de la HBO, „Umbre”, dându-i culoare și strălucire. Interesant este că el nu a urmat cursurile vreunei facultăţi de teatru şi fi lm, nici nu este membru al vreunui teatru de renume, jucând mai ales în producţii de teatru independent. Se demonstrează încă o dată că în artă ca și în sport, mixtul talent-pasiune-pricepere nu are nevoie de patalama ca să iasă la suprafață.

Gloria, reconstruită la Buzău – În Buzău, handbalul nu are o tradiție prea mare. Dar, cum spune acea vorbă, totul are un început. Astfel, la ora actuală echipa de handbal feminin SCM Gloria are o prestație foarte bună, cochetând cu podiumul Ligii Florilor, acolo unde este cotată cu șanse considerabile de a realiza un parcurs istoric. Pentru a se construi… gloria, au fost aduse în această vară mai multe jucătoare de anvergură și un antrenor promițător. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, SCM Gloria Buzău arătându-se una dintre protagonistele campionatului feminin, dar și cea mai de succes echipă de club a orașului. La finalul primei părți a sezonului, fetele se află pe locul 4, după ce multă vreme au staționat pe podium, izbutind rezultate dar și prestații.

Librăria 100% Sport. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

Evenimentele sportive ale lunii noiembrie. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

Enigmele sportului – Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona, a fost ca și transferat la Olympique Marseille, în vara anului 1989, doar că în cele din urmă a rămas la Napoli, iar presa crede și astăzi că mafia siciliană a blocat transferul.

Replay – Acum 30  ani. Ce făceați în decembrie 1989? Probabil că fiecare dintre voi ați uitat acele zile. Noi ne-am propus să facem un replay sportiv cu evenimente din acea vreme care să vă reîmprospăteze memoria.

Momente și fițe. Într-o nouă rubrică a revistei, omul de radio Andy Stănescu ne propune câteva momente vesele din lumea sportului. În numărul 38 avem Drumuri Europene, cu Aristide Pierdoiu.

Condusul virtual, tot mai căutat – Sporturile cu motor au avut mereu o provocare fundamentală: accesibilitatea. Unui copil îi este relativ ușor să experimenteze senzațiile trăite de Leo Messi, Roger Federer sau LeBron James. Dar dacă ar vrea să simtă pe pielea lui cum este să fii Lewis Hamilton? Spre deosebire de o minge sau o rachetă de tenis, un monopost de Formula 1 costă milioane bune de euro. Majoritatea ar spune că aceste trăiri se pot regăsi în karting, dar și acesta este un sport scump, ce necesită investiții de mii de euro de-a lungul unui sezon.

Românul Romario, cu tatăl Beckenbauer – Romario Moise este „bijuteria” lui Laszlo Balint la UTA. Jumătate dintre golurile marcate au fost din lovitură liberă. În plus, Romario Moise are un tată pasionat de fotbal, pe care-l cheamă Beckenbauer, iar pe fratele său îl cheamă van Basten Moise.

Cu câți bani rămâne Simona Halep – Toată lumea ar crede că acești bani merg direct în conturile jucătoarelor. Nu e chiar așa. În primul rând, banii câștigați se impozitează conform legilor fi scale din țara respectivă (Singapore și Qatar sunt la 0%, dar Germania merge până la 40%). Banii sunt retrași, dăm exemplul lui Halep, în contul bancar din România.

Marcel Pușcaș și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, Marcel Pușcaș a ales echipa ideală, dar și una formată exclusiv din antrenori români.

Unde găsești revista 100% Sport. 

ONLINE – Comanzi online! Platesti online!

În magazinele:

INMEDIO – București și toate județele (excepție Giurgiu și Covasna)

RELAY – București, Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Timiș

ONE MINUTE – Aeroport București-Otopeni

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 38 | Decembrie 2019”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *