Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 41 | Martie 2020

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Alin Petrache – Rugby

Descriere

Orice știre începe cu coronavirus, apar speakeri în coronavirus, cântăreți de coronavirus, dar să știți că în revista 100% Sport nu găsiți nimic despre Covid19. Of, cred că am spus o prostie, trebuia să vă spunem că numărul 41 e plin de informați despre coronavirus sau cum să-l combateți cu alcoolul. De azi, oricum, 5 martie, numărul 41 al revistei 100% Sport este la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Și e fără coronavirus, doar sport.

Alin Petrache are toate cuvintele în vocabular. Se poate metarmofoza: și calm, și nervos, vorbește încet dar și tare, uneori se exteriorizează exagerat, alteori e timid. Cu siguranță, rugby-ul are puține secrete pentru el. În calitate de șef la rugby ori la COSR a mișcat multe dintre lucruri. N-a reușit de fiecare dată, dar a luat-o de la capăt mereu. Îi place să se considere un învingător. De cele mai multe ori i-ai ieșit. Când vorbește despre familie, ochii i se umezesc. „Mama a fost baschetbalistă, coechipieră cu Carmen Tocală. Tata a cochetat cu multe sporturi. Bunicul meu, Ioan Petrache, șeful catedrei de fizică atomică de la Academia Militară, a fost cooptat în Federația de Tenis în anii 70, în vremea de glorie a lui Ion Țiriac și Ilie Năstase, fiind colonel pe vremea aceea. Era perioada generalului Marin Dragnea, perioada de glorie a sportului românesc, majoritatea oamenilor din Ministerul de Interne și Ministerul Apărării au fost integrați în federații pentru a da o disciplină și o rigoare”, continuă Alin Petrache, care spune că în perioada generealului Dragnea, recent decedat, s-a construit întreaga infrastructură a sportului românesc de care ne folosim și azi.

Despre naționala “stejarilor” și prezența ei la următoarea Cupă Mondială, din 2023, care va avea loc în Franța, Alin Petrache e optimist: “Evident, va fi greu. Însă avem șansa ca în urma rezultatelor din Rugby Europe Championship, din 2021 și 2022, să ne calificăm direct la turneul final dacă ocupăm una din pri-mele două poziții. Dacă vom ieși pe 3 mergem la baraj. E un avantaj față de campania trecută, când se califica o singură echipă direct”. Toate detaliile despre reformele din rugby-ul românesc și toate secretele din viața lui Alin Petrache le găsiți în noul număr al revistei 100% Sport.

Ce mai putem citi în noul număr 100% Sport

ALIN CHILIMAN ÎŞI STINGE SETEA DE FOTBAL PE TEREN. Un mare talent al Craiovei, care nu a făcut pasul spre Liga I, joacă fotbalul cu aceeaşi plăcere ca la început la Liga a V-a, la liderul seriei I, ACS Viitorul Giurgiţa, chiar dacă are 42 de ani.

ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE! Forțat de startul dezastruos de sezon al echipei, George Buricea a revenit pe teren după ce își anunțase retragerea în vară și a condus HC Dobrogea Sud Constanța către o serie incredibilă de meciuri fără înfrângere.

BRAŞOVEANCA MIHAELA HOGAŞ, AUR PE GHEAŢĂ. Brașoveanca Mihaela Hogaș este marea speranţă a patina-jului viteză din România. Luna trecută, Mihaela a obţinut primul loc la etapa de Cupă Mondială din Belarus, la categoria Non-Seniors (tineret, sub 23 de ani).

CĂPITANUL S-A ÎNTORS ÎN COPOU! Ciprian Paraschiv, fost căpitan al Politehnicii Iași în anii ‘90, a lăsat Federația Română de Fotbal pentru a reveni la clubul din Copou, în funcția de președinte executiv. Noul oficial al Politehnicii vrea să ducă echipa în cupele europene în cinci ani.

LUGOJUL, BASTION AL VOLEIULUI FEMININ. Cunoscut pentru o serie de personalități oferite lumii, Lugojul s-a mândrit în iarna care tocmai a trecut cu performanța de a avea singura echipă sportivă din zona de vest implicată în cupele europene. Voleibalistele de la CSM au atins optimile Challenge Cup, la prima aventură continentală a clubului de pe Timiș.

SEVILLA, SCOȚIENII, POETUL, CAFENEAUA ȘI PRIMUL JOC DIN SPANIA. Sevilla FC este deja bine cunoscută în România. Asta și prin intermediul transmisiunilor TV, dar și prin numeroasele confruntări pe care le-a avut în cupele europene cu echipele românești de-a lungul timpului, ultimele chiar foarte recent, cu CFR Cluj, în „16”-imile Ligii Europa. Nașterea sa este foarte interesantă și, precum multe alte cluburi apărute la marginea secolului XX, are legătură cu britanicii.

„DENUNȚĂ DOPAJUL!”, CEA MAI NOUĂ CAMPANIE A AGENȚIEI NAȚIONALE ANTI-DOPING. Prevenirea și combaterea dopajului în sport nu este doar sarcina organizațiilor anti-doping naționale sau internaționale. Este, sau cel puțin ar trebui să fie, interesul comun al tuturor celor implicați în sport. Fie că vorbim despre sportivi, antrenori, medici sportivi, membri ai personalului asistent sau părinți de sportivi, cu toții au posibili-tatea și în mod sigur și obligația morală să ajute. Cum pot face asta? Simplu: cu un telefon sau un email, către ANAD.

16 MILIOANE DE DOLARI PUȘI LA BĂTAIE. Noul fond, denumit FIFA FEP, va avea la dispoziţie 16 milioane dolari până în 2022, bani care vor fi repartizaţi după cum urmează: 3 milioane în 2020, 4 milioane în 2021 și 4 milioane de dolari în 2022. Alte cinci milioane de dolari vor fi rezervaţi pentru protejarea retroactivă a jucătorilor salariaţi în perioada cuprinsă între iulie 2015 și iunie 2020.

LIBRĂRIA 100% SPORT. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

EVENIMENTELE SPORTIVE ALE LUNII FEBRUARIE. O nouă rubrică a revistei noastre își propune să le reamintească cititorilor ce s-a întâmplat în sport luna trecută.

ROMÂNIA, PRIMELE MEDALII DE AUR DIN ISTORIE LA MONOBOB. Anul 2020 a început cum nu se putea mai bine pentru sporturile de iarnă din țara noastră, pentru că, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne (Elveția), România a cucerit primele două medalii de aur din istoria olimpică a bobului. Performerii sunt doi tineri sportivi legitimați la CSO Sinaia, Georgeta Popescu și Andrei Nica, ambii fiind antrenați de Cezar Popescu. În bobul românesc, mai exista o medalie de bronz de la Olimpiada de iarnă de la Grenoble (Franța), din 1968.

MOMENTE ȘI FIȚE. Într-o nouă rubrică a revistei, omul de radio Andy Stănescu ne propune câteva momente vesele din lumea sportului.

DESTINE FRÂNTE ÎN ZBOR. Fostul baschetbalist american Kobe Bryant este ultimul mare sportiv care a pierit într-un accident de elicopter. Ziua de 26 ianuarie va rămâne înscrisă cu negru în istoria basche-tului din SUA, dar și din întreaga lume. Dornic să fie prezent la un meci în sportul care l-a consacrat, Kobe Bryant (41 de ani) și-a găsit un prematur sfârșit cu 28 de kilometri înainte de a ajunge la destinați. Aflați ce alți mari sportivi au pierit în accidente aviatice.

DE VORBĂ CU  JOLT KERESTELY. Jolt a avut o viață tumultoasă, cu jos și sus, cu rece și cald, dar întotdeauna a crezut că destinul său e muzica. Iar această tenacitate i-a fost răsplătită pe deplin, devenind o legendă vie a muzicii românești, cu un repertoriu care a îmbogățit patrimoniul nostru național. Maestrul „Joly” este însă și un îndrăgostit de sport care, ca și muzica, i-a devenit un mod de viață.

DAN NICULESCU. CU GÂNDUL DOAR LA PANOU. Între anii 70-80, Dan Niculescu a strălucit în baschetul românesc, devenind repede un jucător exponențial, un simbol al lui Dinamo. În acea perioadă, prestațiile sale umpleau săli și ridicau fanii în picioare, care adesea îi scandau numele. A știut să-și folosească talentul cu care a fost înzestrat, dar l-a și dublat cu multă muncă. Educat, modest, având o fire pașnică, a reprezentat un model de fair-play, fiind respectat și de adversari, și de presă, de fapt de toată lumea.

REPLAY. Mai țineți minte ce se întâmpla în februarie 1990 în sport? Răzvan Toma și Daniel Nazare vă amintesc toate evenimentele de acum 30 de ani, iar Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, scrie despre nedreptățile olimpice.

BANDĂ CU SENS UNIC LA FC BOTOȘANI. Denis Grațian Haruț are 21 de ani și impresionează în tricoul celor de la FC Botoșani. Este „pis-tonul” de pe partea dreaptă a apărării moldovene. Deși este foarte tânăr, a trecut deja prin greutăți de toate felurile.

GALA ALEXANDRION. Cea de-a cincea ediție a Galei Trofeelor Alexandrion și-a desemnat, la începutul lunii februarie 2020, câștigătorii. În fața a 400 de invitați, distincțiile și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului au fost dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2019.

RONALDO, MAI PROFITABIL ÎN SOCIAL MEDIA DECÂT ÎN FOTBAL. Cristiano Ronaldo câștigă mai mult din postările pe Insta-gram decât din salariul pe care îl încasează ca jucător la Juventus. Starul portughez primește aproape 50 de milioane de dolari pe an prin simple imagini postate, fiind cea mai bine plătită celebritate de pe Instagram.

MIHAI TEJA și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, antrenorul principal de la FC Voluntari a ales echipa ideală.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 41 | Martie 2020”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *