Reduceri!

Revista 100% SPORT nr. 45 | Octombrie 2020

9.99 lei 6.99 lei

Cover story – Echipa Nationala de fotbal
Dupa Hagi, potopul!

Descriere

Numărul 45 al Revistei 100% Sport a apărut joi, 15 octombrie, pe piață, și așa cum v-am obișnuit, e plin de reportaje despre sport și divertisment. De astăzi, 15 octombrie, numărul 45 al revistei 100% Sport se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. 

De la generația lui Hagi, România fotbalistică a respirat din ce în ce mai greu, iar echipa națională s-a împotmolit de orice echipă mai micuță, pe care în anii 90 o bătea lejer cu 4, 5 sau 6-0. Când jucam în Islanda, Feroe sau Finlanda, cronicarii presei sportive îi numeau pe internaționalii lor pescari. Pentru că așa arătau, ca niște străini de fotbal, ca niște băieți care practicau fotbalul în spirit fair-play, după un program al prieteniei între țări, pe care-l propuneau FIFA și UEFA. Era sloganul acela: “fotbal să fie, nu contează scorul!”.

E clar că acum noi arătăm precum pescarii. E adevărat, că și pescarii lor se laudă cu codul de Atlantic, cu mult căutatul somon, pe când ai noștri vin cu guvizii, cu crapul, carasul și mreana. Rar mai prindem și noi un sturion, cum a fost cu Austria. Dar naționala României arată ca una de pescari din zona Deltei Dunării sau din lacurile de pe lângă București. Nu există nicio idee de joc, iar fotbaliștii au o părere atât de bună despre ei, deși joacă mai mult pe la nunți și botezuri, decât la echipele modeste din străinătate. Cu excepția lui Tătărușanu, eterna rezervă de la Lyon și încălzitor de bancă la AC Milan, toți ceilalți fotbaliști evoluează la echipe modeste din Europa. Și nu prea joacă.

Cum s-a ajuns aici, este întrebarea pe care o așteaptă toți românii. Și nu e nevoie de un mister ca la Dobrin în Mexic 70. Lipsa de educație, autosuficiența oamenilor de fotbal, prezența oamenilor dubioși, cu probleme mari cu legea, la un moment dat 90% dintre patronii din Liga I dădeau cu subsemnatul la DNA, dar mai ales inițierea și infrastructura. La nivel tactic, antrenorii noștri sunt foarte tineri și experiența o iau exclusiv din Liga I, avem antrenori conservatori, tehnicieni care au impresia că dacă au antrenat Voluntari și bat FCSB-ul, chiar nu trebuie să le mai dea cineva sfaturi despre cum să antreneze.  În România totul a fost făcut la mișto, cu promisiuni. De la Mircea Sandu ni s-au promis generații peste generații, deși Hagi atrăgea atenția că în câțiva ani, fotbalul din România va muri. Și a avut dreptate. Administrația Burleanu știe marketing și atât, la fotbal oamenii sunt pafariști și habarniști. N-au nicio treabă și se gândesc la conspirații. E și normal, când sfătuitorul președintelui e un fost jurnalist, nu trebuie să ne mire rezultatul final. Amintiți-vă că Andrei Vochin dădea interviuri pentru presa din România, în care atrăgea atenția că islandezii ne vor face teste covid și poate ne vor da pozitivi, să ne bată fără armele letale. Care arme letale? Nu a fost nimeni afectat, testele au fost corecte, iar noi am jucat precum pescarii. O analiză întinsă pe 8 pagini, foarte dură, dar realistă, despre întreaga situație în care se află fotbalul românesc și de ce nu trebuie atacat selecționerul, dar nici jucătorii, după un eșec așteptat, în noul număr al revistei 100% Sport.

Ce mai puteți citi în noul 100% Sport

REPORTAJ DE LA MOSTIȘTEA. ACS Mostiștea Ulmu a fost una dintre frumoasele surprize ale sezonului trecut din eșalonul terț. Surpriză, pentru că a fost vorba de o nou-venită care a fost aproape de a realiza o nouă promovare consecutivă. Poate că ar fi reușit acest lucru, dacă competiția și-ar fi urmat desfășurarea normală, fără a fi oprită de povestea cu covidul. Prin amintita prestație însă, această grupare a arătat că are veleități dincolo de anvergura celei de-a 3-a ligi.

OMUL CARE ÎI ASIGURĂ „SPATELE“ LUI GICĂ POPESCU ÎN FOTBAL. De 10 ani, cârma școlii de la „Hanul Doctorului“ din Craiova a intrat pe mâna lui Paul Nelu Răducan, un fost fotbalist al Băniei. Rezultatele acestuia ca antrenor au fost remarcabile, prin mâna sa trecând 20 de fotbaliști care au activat la Liga I. Ulterior, ca manager, a numărat alţi 42 de jucători propulsaţi pe prima scenă, participând mai mult sau mai puţin la instruirea acestora.

ITALIANUL LUCEȘTILOR. Preparatorul fizic Diego Longo a încheiat o colaborare de 15 ani cu Răzvan Lucescu și a trecut în staff-ul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.

UNIȚI PENTRU H3RO MAMAIA 2020! Pornit la drum cu câteva zeci de participanți, H3RO Mamaia, s-a transformat peste ani în cel mai mare concurs de tri-atlon din sud-estul Europei. Mii de participanți au venit în stațiunea-regină a litoralului românesc la fiecare final de sezon pentru a lua startul la un adevărat festival de sport, întins pe durata a trei zile și organizat de Smartatletic. Mai mult, Mamaia a ajuns pe harta internațională a triatlonu-lui, găzduind trei etape de Cupă Europeană, la care au fost prezenți sportivi de top, participanți la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.

PE URMELE LUI VICTOR HĂNESCU. În vârstă de 19 ani, tenismanul ieșean Cezar Crețu se pregătește începând din acest an cu fostul mare jucător Victor Hănescu, la academia care îi poartă numele și speră să îi calce pe urme actualului său antrenor. Crețu a obținut prima victorie din carieră la un turneu challenger chiar la el acasă, la „Concord Iași Open”

RESURSE EDUCAȚIONALE PENTRU FOTBALIȘTII DIN ROMÂNIA. Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) și Sports Bu-siness Academy (SBA) au semnat un parteneriat dedicat educației fotbaliș-tilor din România, având că bază principiul educației continue.

LISTA INTERZISĂ 2021. Agenția Mondială Anti-Doping a actualizat Lista Interzisă și a dat publicității documentul care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. În rândurile de mai jos, 100%Sport vă prezintă cele mai importante modificări ale Listei Interzise de anul viitor.

AUTOBIOGRAFIA, CADOUL LUI PUȘCAȘ LA 6 DECENII DE VIAȚĂ. “Fotbalul în cârje” este un roman autobiografic, în care omul de fotbal Marcel Pușcaș îl duce pe cititor în lumea neștiută a unui sport plin de secrete.

DE VORBĂ CU ADRIANA TRANDAFIR. Actrița Adriana Trandafir a cucerit inimile publicului prin talentul și temperamentul pe care le-a arătat din plin pe scenele teatrelor sau în fața camerelor de luat vederi. Recunoaște că a ajutat-o în carieră și sportul, pe care l-a practicat cu o mare plăcere atât în copilărie, cât și în perioada studenției. Asta pentru că i-a perceput întodeauna valoarea, ceea ce a determinat-o să-l respecte pe el și pe cei care-l practică.

REPLAY. Mai țineți minte ce se întâmpla în august 1990 în sport? Răzvan Toma și Daniel Nazare vă amintesc toate evenimentele de acum 30 de ani, iar Mihai Rusu, fosta voce Europa Liberă, scrie despre nedreptățile olimpice.

LIBRĂRIA 100% SPORT. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC.

ROMÂNUL DE LA JUVENTUS, COLEG CU CRISTIANO RONALDO. Radu Matei Drăgușin are doar 18 ani și deja se antrenează cot la cot cu nimeni altul decât Cristiano Ronaldo. Tânărul fundaș central din România a fost inclus de către marele Andrea Pirlo în lotul echipei mari a lui Juventus.

SPORT BUSINESS. Perioada de mercato în Europa, una total inedită, din cauza pandemiei de coronavirus, s-a deschis vara aceasta mult mai târziu pentru marile campionate europene și s-a încheiat pe 5 octombrie 2020, la miezul nopții. Află din noul număr 100% Sport care au fost cele mai scumpe transferuri.

IONUȚ RADA și cel mai bun unsprezece. Din numărul 11 al 100% Sport, ne-am propus să alegem cel mai bun 11 actual din fotbal, dar și cel mai bun din istorie, dar nu din ochii noștri, ci ai marilor fotbaliști din România. În noul număr, fostul jucător de la Craiova, Rapid, Steaua și CFR Cluj a ales echipa ideală.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 45 | Octombrie 2020”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *