Revista 100% SPORT nr. 64 | Mai 2022

12.99 lei

Cover story – Joan Chelimo Melly – Atletism

Descriere

Numărul 64 al Revistei 100% Sport România, 116 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut luni, 9 mai, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.

În noul număr ne-am axat pe povestea atleta originare din Kenya, Joan Chelimo Melly, care a primit cetățenia română în mai 2021. În ziua în care Constantina Diță organiza la București, în zona centrală a orașului, un semimaraton, dar și o cursă de 10.000 de metri, la Seul era doborât recordul național la maraton pe care campioana olimpică de la  Beijing îl stabilise în 9 octombrie 2005. La acea vreme, atleta din Gorj acoperise distanța de 42,125 km în două ore, 21 de minute și 30 de secunde, terminând pe locul 2 la prestigioasul maraton de la Chicago (la 5 sutimi de secunde după câștigătoare, Deena Kastor).

De data aceasta,  reușita i-a aparținut unei atlete naturalizate, Joan Chelimo Melly. Originară din Kenya, sportiva a primit cetățenia română în urmă cu un an. Iar încă de atunci performanțele sale o recomandau ca pe o candidată la medalii în orice competiție majoră. În 7 decembrie 2020, de pildă, ea alergase maratonul de la Valencia în două ore, 20 de minute și 57 de secunde. Un timp mai bun cu peste 30 de secunde decât cel reușit de ”Pușa” în 2005.

CE MAI CITIM ÎN NOUL  100% Sport

LECȚIA DE SPORT. În tenis, într-un ghem, la zero (0) se spune „love”, însă originea termenului este mult mai complicată.

BRAȘOV. ADNAN AGANOVIĆ, CROATUL ÎNDRĂGOSTIT DE ROMÂNIA. MIJLOCAȘUL CROAT AL LUI SEPSI OSK SPUNE CĂ ROMÂNII SUNT CEL MAI CALD POPOR DIN BALCANI, IAR GICĂ HAGI ESTE ANTRENORUL CARE I-A MARCAT CARIERA.

SPORT BUSINESS. Clubul de fotbal Cardiff City ar solicita compensaţii în valoare de 80 de milioane de lire sterline (95 de milioane de euro) din partea echipei franceze FC Nantes, după decesul atacantului argentinian Emiliano Sala, în urmă cu mai bine de trei ani.

ISTORIA CUPEI MONDIALE. PÂNĂ LA STARTUL EDIȚIEI WORLD CUP DIN QATAR VEȚI GĂSI ÎN PAGINILE 100% SPORT EVENIMENTE MAI PUȚIN CUNOSCUTE DIN FOTBAL, DE LA CEL MAI IMPORTANT TURNEU PLANETAR.

ANAD. Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a organizat o serie de manifestări pentru a sărbători „Ziua Sportului Curat”. În mod normal, această zi este marcată în țara noastră în data de 10 aprilie, dar în 2022, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a devansat data celebrării.

ANALIZA FOTBALUL ROMÂNESC. ROMÂNIA – RAIUL IMPRESARILOR ȘI INTERMEDIARILOR. FOTBALUL ROMÂNESC MOARE ÎNCET DAR SIGUR, ÎN TIMP CE INTERMEDIARII PROSPERĂ IAR TALENTELE AUTOHTONE SUNT REFUZATE!

DE VORBĂ CU NICODIM UNGUREANU. Ca orice oltean, Nicodim Ungureanu își trăiește la cote înalte marea pasiune, în cazul lui actoria. Și o face cu folos, deoarece multe dintre rolurile sale au rămas în memoria afectivă a cinefililor din România și nu doar. Și tot ca orice oltean, iubește necondiționat fotbalul, trăind alături de Universitatea Craiova unele dintre cele mai frumoase momente din viață, după cum ne spune, printre altele, în interviul de față.

MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre documentarul Rooney, jocul Ghostwire Tokyo și cartea Gena Sportivă.

PORTRET. În vârstă de doar 19 ani, Georgiana Antucă are deja numeroase medalii la lupte libere, dintre care două de aur, la competiții internaționale.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% SPORT nr. 64 | Mai 2022”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *