Revista 100% Sport Romania nr. 82 | Noiembrie 2023 | Editie Digitala PDF

6.99 lei

Cover story – Naționala de Rugby a României

Descriere

Numărul 82 al Revistei 100% Sport România, 134 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut miercuri, 8 noiembrie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.

100% Sport nu capitulează, în ciuda unui trend început acum mulți ani, prin care se renunță la presa tipărită, în România. Posibil ca țara noastră să fie singura din Europa care nu mai are cotidian de sport pe hârtie. Noi rămânem adepții școlii vechi și credem că presa tipărită trebuie să existe, presa scrisă consumată de populație înseamnă educație, înseamnă o lume civilizată. Chiar dacă prețul hârtiei s-a dublat, chiar dacă agențiile de publicitate sunt orbite de rapacitate, noi, prin pasiune, prin dragoste pentru sport, ținem steagul sus și promitem că revista noastră va continua să apară la chioșcurile de ziare.

Noul număr vine cu o analiză ca la carte despre rugby-ul românesc, făcută de experimentatul jurnalist, Marian Valentin Burlacu, un super pasionat al sportului cu balonul oval. Cauzele evoluției „Stejarilor” sunt numeroase, iar rezolvarea probemelor cu care se confruntă sportul cu balonul oval din țara noastră se anunță extrem de dificilă în contextul economic și financiar actual. Niciodată România n-a suferit atâtea eșecuri-record la rând… Au fost testele cu Georgia (6-56) și Italia (7-57), ambele disputate în deplasare, în august, iar apoi partidele de la Rugby World Cup cu Irlanda (8-82), Africa de Sud (0-76), Scoția (0-84) și Tonga (24-45). Iar toate aceste înfrângeri sunt cele mai dure înregistrate de naționala noastră în compania acestor adversari! Pe de altă parte, „Stejarii” n-au reușit decât în ultima confruntare să arate că știu rugby, însă și atunci au făcut-o cu… lingurița. Adică doar în anumite perioade ale meciului. Întreaga analiză o citiți în revista noastră, în noul număr, care este de miercuri, 8 noiembrie, la chioșcuri.

Ce mai citim în noul 100% Sport

BRAȘOV. După ce experimentul FC Brașov Steagul Renaște, proiect finanțat de Muncipalitate s-a sfârșit prost, Brașovul fotbalistic mai are două echipe care activează în Liga 3-a, Kids Tâmpa Brașov și SR Brașov, echipa suporterilor brașoveni.

OLTENIA. Unul dintre juniorii căruia i s-a acordat o mare atenţie este Marian Danciu, mijlocaş care a prins de multe ori unsprezecele Ştiinţei în ultimul timp şi care pare capabil să se impună şi fără ajutorul regulei U21

MOLDOVA. La doar 22 de ani, portarul Politehnicii Iași, Ionuț Ailenei, a avut un an 2023 de vis. În ianuarie juca în Liga a 3-a, iar din vară a devenit titularul echipei ieșene în SuperLigă.

SPECIAL. Slatina este una dintre cele opt reședințe de județ care nu au avut până acum echipă în primul eșalon al fotbalului românesc.

ATLETISM. Obligat să muncească de mic, Marian Valentin Tănase visează să concureze la Jocurile Olimpice.

STATISTICĂ. Într-un singur an au fost găzduite peste 130 de evenimente pe noul stadion Arcul de Triumf.

DE VORBĂ CU ALEX CONOVARU. Nici când era copil, Alex Conovaru nu se vedea să facă altceva în afară de actorie. Peste ani, având în vedere cariera sa, a dovedit că nu s-a înșelat. Însă în inima sa mare, printre altele, a mai lăsat un loc însemnat și pentru o altă pasiune: fotbalul și asociat de acesta, Dinamo București.

PORTRET. La doar 18 ani, Rareș Pop este noua senzație din Superliga. Mijlocașul dreapta de la UTA Arad a impresionat pe terenul de fotbal, dar o face și în dialogul cu presa, pentru că e un tip foarte isteț.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista 100% Sport Romania nr. 82 | Noiembrie 2023 | Editie Digitala PDF”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *